کلاس درس ترم اول دانشگاه امام صادق ۱۳۸۰:
فناوری را میتوان کلیه ی دانش ها، فرآیندها، ابزارها و روش های بکار رفته در ساخت و ارائه خدمات تعریف کرد. و ارکان آن عبارتست از سخت افزار و نیروی متخصص انسانی.
تعریف داده: تمامی دانسته ها و آمارها را که برای انسان حروف و اعداد است و برای رایانه کلید موس و غیره است را گویند.
اطلاعات مجموعه ای از آگاهی هاست که مبنای اکتشافات و تولید دانش قرار میگیرد.
تعریف فناوری اطلاعاتIT) : مطالعه و مدیریت سیستم های اطلاعاتی رایانه خصوصا برنامه های نرم افزاری و سخت افزاری رایانه است و متشکل از چهار عنصر اساسی انسان، سازو کار، ابزار و ساختار است.
فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) : در برگیرنده ی تمامی فناوری های پیشرفته ی نحوه ی انتقال داده ها در رسانه های مخابراتی است و در آموزش، دولت الکترونیک، اتوماسیون، بازرگانی، فروش و… کاربرد دارد.
ارتباطات به مجموعه ای از سازمان ها و تکنولوژی هایی گفته میشود که جریان های اطلاعاتی را در یک جامعه میسر میکند.
تلویزیون:
تفاوت تلویزیون با سینما: ۱) تفاوت بین تولید و مصرف که در سینما طولانی تر و ریسک پذیر تر است ۲) شرایط متفاوت استفاده از این دو رسانه ۳) فیلم های سینما از تصاویر درشت پرهیز میکنند به علت پرده ی بزرگ سینما اما تلویزیون از نماهای باز کمتر استفاده میکند ۴) زیاد بودن حساسیت در پخش تلویزیون ۵) دغدغه های پخش زنده در تلویزیون
تلویزیون IS :
نوعی تلویزیون چند رسانه ای ست که مجهز به سرور سرخود است که با تغییر حالت و با یک صفحه از تصویر های ویژن میتوان از تلویزیون IS به عنوان یک رایانه شخصی نیز استفاده نمود. ISTV تلویزیون تکامل یافته است که هدف آن دسترسی آسان وسایل ارتباط و پایانه تلویزیونی به نقطه ی اتصال شبکه های الکترونیکی است.
سیستم تلویزیون :
سیستم برنامه سازی شامل ورودی، پردازش، خروجی است.
مراحل تولید فیلم: خلاقیت ذهنی-تحقیق سوژه-مطالعه متن-انتخاب کارگردان-انتخاب تصویر بردار-مشاور تهیه کننده و کارگردان-برآورد فنی-برآورد نیروی انسانی-اخذ مجوز ساخت-بازبینی لوکیشن و غیره است.
نگارش طرح فیلم نامه:
قبل از مرحله ی نگارش مرحله ی ایده یا فکر است تا بدانیم در خصوص چه موضوعی فیلم نامه بنویسیم.مضمون روح حاکم بر طرح فیلم نامه است و مضمون فیلم نامه نمایش شخصیت مهم، جدی یا خنده دار است. در یک اثر دراماتیک، اهمیت وجود عمل یک اصل کلاسیک درام نویسی است. در فیلم نامه شخصیت باید چند ویژگی داشته باشد: ۱) باید باور کردنی باشد ۲) بعد پنهان داشته باشد ۳) همدلی و همراهی مخاطب را برانگیزد. در فیلم نامه ی دراماتیک باید یک شخصیت اصلی وجود داشته باشد (قهرمان) و یک ضد قهرمان هم برای مخالفت با شخصیت اصلی وجود داشته باشد. هم چنین وجود رابطه ی علت و معلولی بین ماجراهای فیلم نامه امری مهم است.
انوع نویسندگی:
۱) نویسندگی ابداعی ۲) نویسندگی بر اساس تحقیق ۳) اقتباس ۴) برداشت آزاد ۵) تنظیم نمایش صحنه برای تلویزیون ۶) بازنویسی حسب سفارش ۷) مسابقه ترکیبی نمایشی ۸) مسابقه ترکیبی غیر نمایشی ۹) مسابقه ساده ۱۰) نوشته جهت مجری پخش
نکاتی درباره فیلم نامه نویسی:
۱) به گونه ای باشد که با خواندن آن بتوان فیلم تمام شده را در ذهن مجسم کرد ۲) دیالوگ ها بسیار مختصر باشد ۳) واضح نوشته شده باشد ۴) آگاهی از احساسات متفاوتی که زوایای دوربین به تماشاگر القا میکند ۵) داشتن محتوای غنی
۲) ویژگی فیلم موفق این است که خوب نوشته شده باشد، خوب بازی شده باشد و خوب ساخته شده باشد.
برچسبهاIT تلویزیون فیلم نامه نویسندگی